אובליגו מכניס טוויסט חדש לעולם ללא הפקדות – הרעיון הוא כי השוכרים מספקים "אישור חיוב" דיגיטלי במקום להפקיד כסף. כך הסכום נגבה מהם רק במקרה של נזקים או חוסר רצון להתפנות מהדירה ולא שוכב כל התקופה בצד וללא מעש. היתרון בנכסים המאפשרים אובליגו הוא משיכת דיירים שאין להם את הכסף לשים בצד אך יש להם עדיין היסטוריית אשראי והתנהלות צרכנית מספקת כדי לאפשר להם את האובליגו. כיום בישראל יש קמפיין גדול לחברה שמנסה ליצור שינוי בצורת התנהלות עולם השכירות. מדובר למעשה בסוג של חברת ביטוח שמצד אחד מציעה תחליף לפיקדון למשכירים ברמה כלכלית טובה המאפשר לשוכרים לשמור על המזומנים שלהם ומצד שני מגן על מנהלי נכסים מפני אובדן חיובי נזק ומפשט את העבודה האדמיניסטרטיבית עבור בעל הבית וחברת הניהול.
הרעיון לפי מייסדי החברה הוא של שכירות ללא פיקדונות הוא שירות חסכוני שבעלי הדירות יכולים למנף כדי להפוך את הדירות שלהם למושכות יותר לשוכרים יוקרתיים, תוך הפחתת הנטל הבירוקרטי שלהם במקביל. על ידי השימוש בשירות כזה בעלי בית יכולים לקצר את משך הזמן עד לשכירות, להקטין את משך הזמן בו הנכס נותר פנוי ולהעלות את שכר הדירה.
אז מה זה אובליגו ואיך זה עובד?
אובליגו היא חברת טכנולוגיה פיננסית המספקת שירות של נכסים ללא פיקדון. בנכס ללא פיקדון המופעל על ידי אובליגו, השוכרים מספקים "אישור חיוב" דיגיטלי במקום פיקדון, המאפשר לבעל הבית לחייב אותם במקרה של נזקים. סכום הרשאת החיוב יכול להיות מה שהבעלים והשוכר מסכימים עליו, והוא בדרך כלל יהיה זהה למה שהיה גובה הפיקדון, בדרך כלל חודש אחד של שכירות.
בעלי הדירות רשאים לגבות רק עד סכום מוגבל ומוסכם מראש, ויתכן ויתעוררו מחלוקת בתביעות בלתי סבירות, ממש כמו פיקדון רגיל. אם בעל הבית מגיש תביעה, אובליגו משלמת בבת אחת אך מאפשרת לשוכרים להחזיר בתשלומים.
השוכר נדרש לספק הרשאה לשיטת חיוב אחת או יותר מראש כחלק מתהליך ההסמכה. החברה בודקת את שיטות החיוב הללו כדי לוודא שהכספים זמינים, לפני קבלת ההחלטה לקבל שוכר. שוכרים שאינם זכאים לשירות הרשאת חיוב, או שמעדיפים לשלם פיקדון מסורתי יכולים גם לעשות זאת בדיוק כפי שהיו עושים בעבר עם הבנק.